19-03-09

Eurovisie (epiloog)

Copycat gaat naar Moskou, we hoeven het U niet meer te vertellen, de kranten stonden er bol van en het liedje gaat als derde kanshebber van start. De verbanning heeft dus tot niets geleid. De tekst was op zijn minst gezegd een beetje dubbelzinnig, maar de naam van Elvis werd nergens vernoemd.  Anders verging het met bijvoorbeeld de tekst van "De Nieuwe Snaar" met de songs 1000 kings of Rock 'n' roll. In dit lied wordt naar een dikke blanke man verwezen die domme liedjes zingt zoals Wooden Heart in een lijf met miljoenen pillen. Mooi was toen anders, maar het nummer is nog steeds een "wereldhit" in België. Jan de Smet schreef en vond het goed.  

Dat alle heibel nu een maat voor niets is geweest heeft zo zijn twee facetten.  Elvis stond weer eens in het middelpunt van de belangstelling is één visie. Twee weken lang stonden onze (en andere) clubs in het nieuws en we mochten pro en contra spuien. Het grote nadeel was de fel overdreven reactie van de pers. Zij zijn er steeds als de kippen bij als Elvis in een slecht daglicht kan worden geplaatst en zullen nooit nalaten te trachten de man belachelijk te maken.  Zo werden ondermeer drie "dikke" Elvisimitators opgevoerd in "Man bijt Hond" en iedere journalist wilde alléén maar de bevestiging krijgen dat de tekst op zichzelf toch niet helemaal fout zat. Die publiciteit kunnen we missen als de pest. 

Daarom juist waren we à priori tegen heel deze rommelige toestanden.  Daarom hebben we ons grotendeels afzijdig gehouden van groteske uitspraken.  Op het ogenblik dat we dachten dat Elvis in de media terug werd geaccepteerd als "volwaardig" zanger kreeg hij nu opnieuw een deuk in zijn imago.

Gisteren nog kregen we van een fan een eerder ludieke uitspraak: er ging een petitie op gang worden gebracht om "schelvis" uit de rekken te halen. Dat kan immers niet: Elvis die met een vis vergeleken wordt!

Einde, slot.

 

08:08 Gepost door The United Elvis Presley Society in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.