17-03-09

Schilderij met 100 bekenden

Op 22 februari plaatsten we een schilderij met 100 bekende figuren. De voorbije weken is er op het internet een ware hype ontstaan rond dit doek waarop meer en minder bekende gezichten voorkomen. Op het kunstwerk in Rafael-stijl prijken politieke hoogvliegers als Putin, Bill Clinton en Fidel Castro, maar ook entertainmentfiguren als Elvis Presley, Bruce Lee en Marlon ‘The Godfather’ Brando.

Op forums proberen surfers namen te kleven op alle personages op het doek. Dat is moeilijker dan op eerste gezicht lijkt, omdat het schilderij veel figuren bevat die vooral in Azië en in het bijzonder in China bekend zijn. Zoals Liu Xiang, de Chinese hordeloper die op de Olympische Spelen al hinkend de piste verliet.

Een ander deel van de hype spitst zich toe op de afkomst van het schilderij. Het was niet bekend wie het doek vol schilderde. Snuggere internetters vonden een aanwijzing rechtsboven in het schilderij. Drie Aziatische mannen loeren daar van achter een muurtje neer op het tafereel.

Online amateurdetectives achterhaalden de identiteit van het drietal: Dudu, Li Tiezi en Zhang An, drie Chinese – of is het Taiwanese – kunstenaars. Het werk heet ‘Discussing the Divine Comedy with Dante’ en zou volgens kenners een mooi voorbeeld zijn van hoe Chinese kunstenaars Westerse invloeden verwerken.

Klik hier om het schilderij in zijn volledigheid (2.600 x 1.127) te bekijken.

12:38 Gepost door The United Elvis Presley Society in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.