14-03-09

De kat van Geluck

07De striptekenaar Philippe Geluck is onder de indruk van al het gerommel rond de Eurovisie inzending van de RTBF. In een interview verklaarde hij vandaag het volgende:

"De deelname van mijn "kat" aan het Eurovisiesongsfestival: ik moest er even aan wennen. Ik was verbaasd te moeten vernemen dat mijn tekeningen zouden geassocieerd worden met een rock 'n' roll song. Jacques Duval echter had niet veel moeite om me te overtuigen: het woord "Cat" is meer dan dertig jaar een synoniem voor "Trendy", dit vooral in de wereld van de jazz en rock 'n' roll. De voorbeelden zijn dan ook legio: The Stray Cats, Les Chats Sauvages en Elvis Presley, «The Hillbilly Cat» genoemd in zijn beginperiode. En zoals de tekst van het lied verder gaat: Er wordt gezongen over de kat die te dik is, niet over Elvis. Na het Eurovisiesongfestival hoop ik dat alle Belgen rondlopen met een "ducktail", een glittervest en kunnen rijden met een roze Caddillac".

Tot zover Philippe Geluck.  U kan zijn tekeningen elke zaterdag zien in de volgende kranten: De Gazet Van Antwerpen en Het Belang van Limburg.

18:50 Gepost door The United Elvis Presley Society in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.